woensdag 11 oktober 2017

Uitspraak: 11 jaar voor doodsteken dorpsgenoot

Een man (29) uit Cuijk is vandaag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. De man kreeg vorig jaar 6 oktober ruzie met dorpsgenoot Gertjan Schiltmans (45) en stak hem dood. De moeder van het slachtoffer vond haar zoon pas tien dagen later op 16 oktober 2016. Er was dertien jaar tegen de man geëist.

De twee mannen hadden elkaar een keer eerder ontmoet, toen het slachtoffer de verdachte uitnodigde voor een drankje bij hem thuis aan de Parallelweg. Wat er zich exact in de woning heeft afgespeeld, is niet duidelijk geworden. Uit verklaring van de onderburen en bewijzen op de plaats delict komt volgens de rechtbank het beeld naar voren dat de mannen - nadat zij ongeveer vier uur biertjes hadden gedronken - ruzie kregen. „De verdachte heeft tijdens die ruzie ongeveer twintig keer op het slachtoffer ingestoken met een mes." Hij zelf hield zelfverdediging vol.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man gearresteerd ivm verdwijning partner

De politie heeft een man (43) uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord of doodslag op zijn partner, een Portugese (48) met wie hij samenwoonde. De vrouw wordt vermist. De politie doet nu uitgebreid onderzoek in de woning van het stel en in het water langs de Neherkade.

Sinds eind augustus is de politie bezig met de vermissing. De recherche heeft aanwijzingen dat de verdachte betrokken is bij haar verdwijning en gaat uit van een misdrijf, laat de politie weten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook