woensdag 6 september 2017

14 jaar cel voor poging tot moord door recidivist

Een  man (30 uit Marknesse is vandaag veroordeeld tot veertien jaar celstraf voor poging tot moord op zijn vriendin (20). De man lokte zijn slachtoffer vorig jaar naar een afgelegen plek in Emmeloord (Flevoland) met de smoes dat hij iets voor haar verjaardag had. Hij blinddoekte zijn vriendin en stak vervolgens op haar in met een vleesvork. Ook kneep de man haar keel dicht.

De vrouw overleefde de aanval deels doordat zij zich verzette, maar volgens de rechtbank heeft ze ook „simpelweg geluk gehad". Ze heeft aan de moordaanslag blijvende littekens overgehouden op haar buik, borsten en hals. Ook kampt ze nog steeds met angsten en verdriet.

De dader wilde niet meewerken aan onderzoeken en ook geen verklaring geven voor de geweldsuitbarsting. Daarom kan de rechtbank geen behandeling of bijvoorbeeld tbs opleggen en hebben de rechters in Lelystad voor een lange gevangenisstraf gekozen.

De man is vaker veroordeeld voor ernstige misdaden. Zo werd hij in 2009 veroordeeld tot 12 jaar cel omdat hij een slapende bejaarde man had doodgeslagen met een pikhouweel. Ook heeft hij seks gehad met een meisje van 12 jaar oud. Op het moment van de aanval was hij voorwaardelijk vrij, en was hij in zijn proeftijd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook