vrijdag 1 september 2017

Verdachte van moord op Sarah Kolenberg blijft in voorarrest

Jason D(48) uit Enschede. die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Sarah Kolenberg (40) blijft sowieso 14 dagen opgesloten. Dat besliste de rechter-commissaris in Almelo deze vandaag. De politie wil alleen kwijt dat de verdachte en het slachtoffer 'een connectie' met elkaar hadden.

Sarah Kolenberg werd  zondagmiddag 27 aug rond 15.00 uur door twee vriendinnen in haar woning aan de Tubantiastraat gevonden. Volgens de politie was het huis overhoop gehaald. Inmiddels zijn de schermen rond de woning weggehaald. er wordt nog steeds (sporen)onderzoek in haar huis gedaan.

De verdachte is in de loop van dinsdagavond aangehouden. Dat gebeurde na de uitzending van 'Opsporing Verzocht'. Volgens de politie komen er nog steeds tips binnen. De man zit in volledige beperking en mag alleen contact met zijn advocaat onderhouden. Over twee weken moet opnieuw worden beslist over de voorlopige hechtenis. Die kan tot maximaal 90 dagen worden verlengd, dan moet de verdachte opnieuw worden voorgeleid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

In Best geliquideerde man blijkt bekende crimineel

De man die gisteravond is geliquideerd in Best, blijkt de Eindhovenaar Dennis Struijk (35) te zijn.
Dennis truijk is een bekende van de politie en heeft de laatste jaren zes aanslagen overleefd.

Struijk werd  tijdens een bezoekje aan de Johannes Klingenstraat in Best plotseling onder vuur genomen toen hij in zijn auto aan kwam rijden. Dennis werd geraakt door meerdere kogels. Reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens zijn advocaat Marcel Heuvelmans was hij op bezoek bij een vriend. De advocaat reageert gelaten. 'Je weet dat er dreiging was. Die was er altijd.'

De vluchtauto van de daders werd zes kilometer verderop gevonden in Son en Breugel.

Augustus 2016 overleeft hij nog een aanslag voor zijn woning in Eindhoven. Vanuit een andere auto werd hij beschoten. Dennis werd toen meerdere malen getroffen, maar wist te ontkomen. Vorig jaar werd hij ook door meerdere kogels geraakt toen hij in Mierlo-Hout na een feestje Zaal Adelaars verliet. Een vriend van hem raakte daarbij lichtgewond

Naar aanleiding van die liquidatiepoging kreeg hij nog beveiliging door de politie aangeboden. Hij weigerde het aanbod omdat hij de politie niet wijzer wilde maken over zijn agenda en activiteiten. 'Het was zijn eigen beslissing en die heb je te respecteren', zegt zijn advocaat Heuvelmans daarover. Bij zijn huis in Eindhoven stond nog wel een politiecamera om de buurt gerust te stellen.

Er liepen de afgelopen jaren meerdere strafzaken tegen S., onder meer voor het mishandelen en bedreigen van vriendinnen en het witwassen van tweehonderdduizend euro. Bij het laatste incident had hij z'n vriendin met zijn vuist meerdere keren in het gezicht geslagen en haar gedreigf dat ze Henry Pfaff - een jonge Eindhovenaar die al ruim anderhalf jaar wordt vermist - zou gaan ontmoeten. Omdat tijdens de rechtszaak bleek dat de vrouw toch met hem verder wilde kreeg Struijk geen celstraf, maar moest zich wel laten behandelen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man in Best doodgeschoten

In de Johannes Klingenstraat in Best is gisteravond rond half elf een man (35) doodgeschoten. Hij zat op dat moment in zijn geparkeerde auto. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Na een melding troffen politiemensen  een auto aan met een kapotte ruit, waarin een ogenschijnlijk zwaargewonde man zat. De agenten hebben hem uit de auto getrokken om hulp te verlenen, maar al snel bleek hij dood te zijn.

Direct na de schoten zou een auto zijn weggereden. Niet lang daarna werd in de Vlinderstraat in Son een brandende auto aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook