vrijdag 11 augustus 2017

Jongeren verdacht van doodslag vrijgelaten

Twee van de drie jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de vechtpartij afgelopen donderdag in de Salviastraat in Valkenburg waarbij Willem Evers (65) omkwam, zijn vrijgelaten.

Na verhoor zijn de jongen (15) uit Valkenburg en de jongen (17) uit Schimmert vrijgelaten. Zij worden nog steeds verdacht van betrokkenheid. De derde verdachte, een jongen (17) uit Valkenburg, zit nog vast.

Evers was naar buiten gegaan om iets te zeggen van het lawaai dat de  groep hangjongeren maakte. Hierbij ontstond een vechtpartij waarbij Evers het onderspit dolf. Hij werd nog op straat gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Na het incident drongen buurtbewoners er bij de gemeente op aan harder op te treden tegen hangjongeren in Valkenburg.

Buurtbewoners spreken de geruchten tegen dat Willem door een hartaanval zou zijn omgekomen. Volgens hen is hij door de jongeren doodgeslagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Oud-profvoetballer verdachte dodelijke steekpartij Reutum

De man (34) die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gearresteerd na een dodelijke steekpartij in Reutum, blijkt de voormalig profvoetballer Ruud ter H., die onder meer FC Emmen speelde. Ook zijn jongere broer is gearresteerd. Het duo wordt verdacht van doodslag.

H. zou samen met zijn broer verantwoordelijk zijn voor de dood van een man (22) uit Winterswijk. die afgelopen vrijdagnacht aan de Oldenzaalsestraat in Reutum (Ov) bezweek aan de gevolgen van de steekpartij.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep die op een nabijgelegen camping stond. De steekpartij ontstond nadat twee families het met elkaar aan de stok kregen.

De broers en een man (25) uit Winterswijk raakten bij de steekpartij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis zijn de voormalig voetballer en zijn broer aangehouden door de politie. Vier andere betrokken die bij de caféruzie ook werden opgepakt, zijn inmiddels vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten in de zaak.

De rechtercommissaris heeft woensdag besloten dat het voorarrest van de broers met veertien dagen wordt verlengd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook