woensdag 26 juli 2017

In Rotterdam doodgeschoten Turk betrokken bij Erdogan-organisatie

De man (41) die afgelopen nacht werd doodgeschoten in Rotterdam-Zuid, is de Turkse Nederlander Zeki Yumuşak. De man zou actief zijn voor UETD Nederland, een politieke beweging die is verbonden met de AK-partij van de Turkse president Erdogan.

Zeki Yumuşak werd in zijn geparkeerde auto beschoten. Hij bezweek niet veel later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zeki Yumuşak. werkte als beveiliger voor de politieke organisatie en was onder meer aanwezig bij de herdenking van de coup tegen de regering van Erdogan in Apeldoorn eerder deze maand. De politie sluit een politiek motief niet uit, maar acht het niet waarschijnlijk dat de Barendrechter daarom is doodgeschoten. De man zou ook actief zijn geweest in het criminele milieu.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Liquidatie in Rotterdam

Afgelopen nacht werd in Rotterdam een man(41) uit Barendrecht neergeschoten. De moord lijkt een liquidate, hiermee komt het aantal slachtoffers van liquidaties dit jaar al op elf.

Sinds begin 2014 is het aantal afrekeningen in de onderwereld sterk gestegen. Waar voorheen jaarlijks gemiddeld zes tot acht liquidaties werden gepleegd in het criminele circuit, schoot het gemiddelde naar zo'n 20 per jaar. Maar liefst 65 slachtoffers vielen er in de afgelopen 3,5 jaar bij ruim 60 afrekeningen.

Een groot deel van de liquidaties had een link met de zogenaamde 'Mocro-oorlog' in Amsterdam. Maar deachtergrond van de slachtoffers is qua etniciteit en onderewereldnetwerk connecties inmiddels zo diffuus geworden, dat de term 'Mocro-oorlog' de lading niet meer dekt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook