zondag 4 juni 2017

Lichaam vermist meisje gevonden in Bunschoten

In Bunschoten is vanmiddag een lichaam gevonden. De politie doet onderzoek.

In het dorp is vandaag een grote particuliere zoekactie gestart naar de vermiste Savannah (14). Het  meisje werd i juni donderdag voor het laatst gezien. Honderden mensen hebben het gebied uitgekamd.

Het lichaam is gevonden bij het industrieterrein De Kronkels, aan de rand van Bunschoten. Volgens de politie is het stoffelijk overschot niet ontdekt door vrijwilligers die meededen aan de zoekactie. Een voorbijganger heeft het lichaam ontdekt en schakelde de politie in.

Het gebied rond De Kronkels is afgezet. De politie heeft het onderzoek opgeschaald. De technische recherche is gearriveerd en er is onder meer een helikopter ingezet om beelden vanuit de lucht te maken. Een woordvoerder kon niet zeggen hoelang het duurt voordat er duidelijkheid is over de identiteit van het slachtoffer.

In Achterveld, zo'n 20 kilometer van Bunschoten, werd vrijdag Romy Nieuwburg (14) dood in het water gevonden. Ze is om het leven gebracht. Volgens de politie was er geen verband met de vermissing van Savannah. Mensen in Bunschoten maakten zich echter grote zorgen en besloten daarom een zoekactie naar Savannah te starten.

Volgens de initiatiefnemers kwamen er zondag zo'n zevenhonderd mensen uit het hele land helpen. Volgens een coördinator van de zoekactie was de verslagenheid groot toen het nieuws over het gevonden lichaam bekend werd. ,,Het is nog niet duidelijk om wie het gaat, maar dit is een klein hechte gemeenschap. Er is veel emotie, angst, verbazing en verdriet.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Meisje omgebracht in Achterveld

In een sloot te Achterveld is eergisteren 2 juni het lichaam gevonden van een meisje (14) uit Hoevelaken. Het meisje is door 'een misdrijf' om het leven gekomen.

Het lichaam werd eergistermiddag al ontdekt door een voorbijganger. De politie kon nu pas na onderzoek meer vertellen.

De politie benadrukt dat het niet gaat om de eveneens 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten. Zij wordt sinds donderdag vermist.

Het meisje uit Hoevelaken was nog niet als vermist opgegeven, maar was niet uit school teruggekomen. Rond 17.00 uur vrijdag schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in het water lag. Het bleek dat het ging om het lichaam van een overleden meisje.

Twee dagen voor zij gevonden werdt, dus de 31e mei, in dezelfde streek, nl bij Staphorst probeerden 2 mannen een meisje (17 klem te rijden en aan te spreken. Zij zouden dit bij meerdere meisjes geprobeerd hebben

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook