dinsdag 18 april 2017

Uitspraak: 10 jaar voor doodslag

Een man (27) zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot 10 jaar cel voor het doodsteken van een Joël Alfarez (23) uit Deventer op oudejaarsdag 2015 in Zutphen. Een 22-jarige medeverdachte uit Zutphen kreeg geen straf, maar werd ontslagen van alle rechtsvervolging.

Beide mannen bekennen die dag op de parkeerplaats betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Tijdens die vechtpartij is het slachtoffer gestoken met een mes, later die dag is hij aan zijn verwondingen overleden. De mannen die terecht stonden wezen elkaar aan als dader van het steken.

Voor de bewezenverklaring heeft de rechtbank te beoordelen welke verklaring zij geloofwaardig vindt. De rechtbank hecht het meeste waarde aan de verklaring die wordt ondersteund door camerabeelden en gedeeltelijk ook door de verklaring van een getuige.

De man die volgens de rechtbank heeft gestoken wordt veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Ook moet de man aan de nabestaanden schadevergoeding betalen voor de kosten van de begrafenis (dit is geen smartengeld).

De andere man krijgt geen straf. Hij wordt ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij was wel betrokken bij de vechtpartij, maar heeft geslagen uit noodweer. Bovendien vindt de rechtbank niet bewezen dat het geweld dat deze man heeft gebruikt, de dood van het slachtoffer heeft veroorzaakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode op vakantiepark Beekbergen

Eergisteren, paaszondag is op vakantiepark Bospark in Beekbergen een dode man (52) gevonden
Het gaat om een alleenstaande man uit Arnhem, die al sinds 2012 permanent op het park woonde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Den Haag

In de Sylvain Poonsstraat in Den Haag is gisteravond laat een man doodgeschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bejaarde voor rechter wegens moord op echtgenote

Vandaag staat in Haarlem de man (80) voor de rechter die ervan wordt verdacht zijn jarige echtgenote (76) te hebben vermoord op 4 april 2016 in hun huis aan de Raadhuisstraat in Beverwijk.
De tachtigjarige man uit Beverwijk werd aangehouden, omdat de politie problemen in de 'relationele sfeer' vermoedde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook