donderdag 9 februari 2017

Man dood na mishandelling in Capelle a/d IJssel

De man (56) uit Capelle aan den IJssel die zaterdag 4 februari in elkaar werd geslagen, is gisteravond aan zijn verwondingen overleden.

De man bezocht met een vriend een café op de Straatweg in Rotterdam. Daar ontstond ruzie met twee andere bezoekers. Rond sluitingstijd werd de man buiten tegen de vlakte geslagen.

Er is nog niemand aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gewapende overvaller blijkt gedetineerde moordenaar

Gedetineerde Issam T. (28) die vrijdag in zijn cel in Ter Peel werd aangehouden omdat hij tijdens zijn verlof drie gewapende overvallen pleegde, zat aan het eind van zijn straf voor de zogenoemde Limburgse kofferbakmoord in 2008.

Issam T. kreeg in 2009 vijftien jaar celstraf omdat hij de moord had gepleegd. Het slachtoffer werd in Hoensbroek gevonden in de kofferbak van een auto. Zijn schedel was ingeslagen en hij had meerdere schotwonden. De destijds nog maar net volwassen Issam kreeg daarbij hulp van zijn zwager. Geld was het motief.

De politie vond bij de aanhouding van T. op 3 februari een wapen en munitie in zijn cel. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch liet weten dat er in de auto van de verdachte een Kalasjnikov lag. De drie overvallen die hij pleegde, vonden plaats tussen 25 december en 21 januari in Geleen, Someren en Overloon.

Omdat T. al een gedeelte van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, had de hij geleidelijk meer vrijheden toegekend gekregen tot het moment van de invrijheidstelling.

T. was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting en mocht in het weekend met een enkelband om op verlof. De drie gewapende overvallen zijn gepleegd op het moment dat hij op weekendverlof was.

Bij de overval in Geleen drongen twee mannen op Eerste Kerstdag een supermarkt binnen. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. De tweede overval waarvan de man verdacht wordt, vond plaats in Someren. Daar werd op zaterdagavond 15 januari een Kruidvatfiliaal overvallen door twee mannen. Hierbij werd gedreigd met een vuurwapen.

Een vakantiepark in Overloon werd op vrijdagavond 21 januari op een gewelddadige manier overvallen. Twee mannen kwamen de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Naast het strafrechtelijk onderzoek is door de Dienst Justitiële Inrichtingen ook een intern onderzoek gestart.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook