dinsdag 11 augustus 2015

Wending in Limburgse moordzaak

In de zaak rond de op 3 mei 2011 in Roermond doodgestoken Hessam Lajeverdi (23) is sprake van een nieuwe wending in het onderzoek nu verdachte Samir S. een nieuwe schuldige heeft aangewezen die de moord zou hebben gepleegd. Dat bleek vandaag tijdens een uitgebreide reconstructie op de plaats delict, een woonhuis aan de Bachstraat in Roermond. 

Hessam Lajeverdi werd destijds voor het huis van zijn vriendin om het leven gebracht door steken met een keukenmes in zijn hals. S., die tijdens eerdere verhoren altijd heeft ontkend dat hij de nieuwe partner van zijn ex doodde, werd door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor moord, waarna het gerechtshof in Den Bosch daar tijdens het hoger beroep nog een jaartje bovenop deed.

De Hoge Raad vond dat het hof ontoereikend had gemotiveerd dat Samir S. zijn slachtoffer na kalm beraad en rustig overleg heeft gedood en besliste dat de strafzaak over moet. S. heeft nu verklaard dat zijn ex-vriendin de dodelijke steken zou hebben toegediend. Voor de reconstructie in het woonhuis werden vanmorgen in alle vroegte het huidige meubilair verwisseld door de meubels die ten tijde van de dodelijke steekpartij in de hoekwoning stonden

Voor de vermoorde Hessam Lajeverdi werd een stille tocht gehouden in Roermond. Wanneer deze zaak inhoudelijk behandeld zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook