donderdag 15 oktober 2015

Dubbele moord in Drimmelen

Vanmorgen zijn in de polder Hooge Zwaluwe aan de Hamseweg in Drimmelen (NB) de lichamen van twee mannen aangetroffen. De twee zijn door een misdrijf om het leven gebracht. De lichamen vertoonden sporen van mishandeling. Volgens de politie zijn ze gevonden bij een klein vrijstaand huisje. Eén van de slachtoffers is Brian Dalfour (47), de leider van de Amsterdamse tak van de motorclub No Surrender. De tweede dode is de in Macedonië geboren Muljaim Nadzak.

Het huisje is een vakantiewoning en beschikt over een tuin, die ook tot plaats delict is verklaard. De woning ligt buiten de bebouwde kom. Er is niemand aangehouden.

De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat een gister teruggevonden, bruine Jeep Renegade mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dubbele moord

Gister werd de Jeep geparkeerd achtergelaten in de Romboutstraat in Made. Een groot opsporingsteam, onder leiding van een officier van justitie, is ondertussen een groot onderzoek gestart naar de moord op de twee mannen. Wie de mannen zijn is nog onbekend, hun lichamen zijn vrijdagochtend geborgen en overgebracht naar een mortuarium. Daar zal de komende dagen naast het identificatieproces ook sectie worden uitgevoerd op de lichamen.
De politie houdt er rekening mee dat de moorden verband houden met de moord op maffia baas Silvio Aquino  die in aug in België werd geliquideerd

Update 17-10-15
Twee mannen zijn opgepakt, zo maakte de politie vandaag bekend. De verdachten zijn een  Belg (39) die woensdag 14 okt was achtergelaten bij een ziekenhuis in Oosterhout en een man (46) die gewond op straat in Breda lag. Na de arrestaties zijn zaterdag op diverse plekken in het land huizen doorzocht.

De Belg werd woensdagmiddag met een schotwond gedumpt voor het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Nadat ze het zwaargewonde slachtoffer op de stoep hadden gekwakt, gingen ze er weer vandoor.

De verdachten kwamen aanrijden in een zwarte Mercedes met Belgisch kenteken. Hulpverleners hebben de neergeschoten man met spoed naar een ander ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De verdachte uit Breda is later die woensdag gevonden. Hij was gewond geraakt bij een schietpartij in een huis aan de Merodelaan. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook