dinsdag 25 november 2014

Vermoordde nederlander zat in drugshandel

Mesut Polat uit Nijmegen, die vorige week dood werd gevonden in een sluis in Duitsland, was actief in de internationale drugshandel en in de prostitutie. Hij is volgens de Duitse politie“door zwaar geweld”, om het leven gekomen. Er is nog niemand opgepakt.

Polat verdween op 2 november. Hij ging toen met drugs en veel contant geld vanuit Nijmegen naar familie in Keulen. Onderweg maakte hij een tussenstop in Duisburg. Op 4 november werd zijn rijbewijs daar op straat gevonden. In diezelfde buurt werd later zijn lichaam gevonden. De politie gaat ervan uit dat hij al lange tijd dood was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hamza B. heeft spijt van vlucht naar Marokko

Hamza B.(27), die verdacht wordt van een dubbelemoord op Youssef Lkhorf (28) en Saïd El Yazidi (21) en poging tot moord op twee motoragenten op 29 december 2012 in Amsterdam, waarbij op een haar na een kindje geraakt werd, klaagt nu dat hij in Marokko geen eerlijk proces krijgt. Hij was na de liquidaties zelf naar Marokko gevlucht, maar zijn advocaat vreest dat B. daar een levenslange gevangenisstraf krijgt door een corrupt systeem.

B. is in juni 2013 door de Marokkaanse politie aangehouden op het vliegveld van Tanger op grond van een Amsterdams opsporingsonderzoek. Hij heeft echter ook de Marokkaanse nationaliteit en Marokko levert geen onderdanen uit. De overdracht is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de Amsterdamse politie en die in Tanger. Het OM heeft na zijn vlucht het dossier overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten.

Het DNA van Hamza B. is gevonden in de Audi die werd gebruikt door de daders van de liquidatie. Ook is er DNA van Hamza B. gevonden in een bivakmuts die gebruikt zou zijn bij de schietpartij.

Ook is hij aangewezen als schutter door Benaouf A., de derde inzittende van de beschoten Range Rover en eigenlijke doelwit van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

    Bij de schietpartij vlogen de kogels dwars door een woning, om te blijven steken in de muur boven een kinderbedje.

    Zijn Nederlandse advocaat Gabriël Meijers vreest dat Hamza B. in Marokko tot een levenslange gevangenisstraf wordt veroordeeld op basis van foute informatie, en door een corrupt systeem.
    Hamza B. werd ook verdacht van een overval op het Buikslotermeerplein, maar daar kreeg het OM het bewijs niet rond.

    In november 2010 kwam Hamza B. nog glunderend op tv: AT5 en RTV Noord-Holland haalden hem en een vriend voor de camera, nadat het tweetal had ingegrepen bij een ruzie op straat, in hun buurt, Bos en Lommer in Amsterdam-West.

    Een van de ruziemakers hadden ze zijn (nep-)vuurwapen afhandig weten te maken. Helden waren het, Hamza en zijn vriend, aldus de tv-zenders. “Ik heb nooit eerder een vuurwapen gezien”, zei Hamza destijds. Zijn vriend Samir Soutou verklaarde in 2010 na het incident: “Wij Marokkanen zij het geweld ook zat.” (Oh ironie)

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Dood Iris van den Hoof toch geen zelfmoord

    iris van den hooff Sectie op het lichaam van de in juli overleden Iris van den Hooff (23) (foto) heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak waarschijnlijk geen zelfmoord is. “Wij gaan er vanuit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen”, zegt advocaat Richard Korver van de familie van Iris vandaag. “Daarom is de familie ook zo boos dat politie en justitie daar geen onderzoek naar willen doen.”

      Iris overleed op 6 juli 2014 in Groningen. Binnen 24 uur kwam de politie tot de conclusie dat Iris zichzelf om het leven had gebracht ondanks sterke aanwijzingen van de familie dat dit niet zo zou zijn.

      Volgens Korver is uit het dossier gebleken dat de schouwarts zich heeft laten beïnvloeden door zogenaamde tactische en bovendien onjuiste informatie. Mede daarop zijn de conclusies voor zelfmoord gebaseerd.

      Desondanks wil het Openbaar Ministerie de zaak niet onderzoeken. Korver: “De familie meent dat het OM de ingenomen positie alleen vanwege het voorkomen van gezichtsverlies wenst te handhaven. Zij kan zich niet voorstellen dat het normaal is om geen nader onderzoek te doen bij gerede twijfel of er sprake is van een levensdelict.”

      Het OM zag eerder geen aanleiding voor sectie. Burgemeester van Groningen Ruud Vreeman gaf in augustus toch toestemming voor het opgraven van het lichaam van Iris. Daarna heeft de familie een forensisch patholoog alsnog sectie laten verrichten. Die trof daarbij aanwijzingen aan voor een misdrijf.

      De moordenaar zal waarschijnlijk nooit gepakt worden want de politie heeft inmiddels in opdracht van het OM bewijsstukken vernietigd. Zowel haar kleren als de hondenriem waaraan zij hing werden vernietigd. Mogelijk hadden hier DNA sporen van de moordenaar op gezeten.

      Justitie heeft vandaag laten weten nog altijd geen nut te zien in een moordonderzoek. De nabestaanden zijn daarom naar het gerechtshof gestapt om aldaar een zgn ‘Artikel 12’ procedure te starten waarmee een onderzoek alsnog kan worden afgedwongen.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook