zaterdag 4 oktober 2014

Neergestoken rover blijkt moordenaar

Remy W. (49), die op 26 juni 2014 werd doodgestoken toen hij een goudhandelaar in Amsterdam beroofde, is eerder van twee moorden verdacht. In één geval kreeg hij 17 jaar cel.

In 1998 doodde Remy W (toen 33). barman Gijsbert Dekker (60). In 1992 werd hij verdacht van de moord op zijn ex Judith van Woekom (24), maar vrijgesproken.

Remy W. stak de mede-eigenaar van de goudinkoopzaak aan de De Clercqstraat op 26 juni vanuit het niets met een vleesvork. De goudhandelaar liep hierbij vier gaten in zijn hart op en schade aan andere organen. Op de aanval volgde een worsteling waarbij de goudhandelaar de vork in handen kreeg. W. raakte eveneens zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

W. was een vaste klant van de zaak. Hij had die dag een afspraak. W. vroeg vooraf aan de handelaar of er genoeg geld in kas was, waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat er voldoende buit was.

Remy W.  (toen 27) werd ervan verdacht op 7 mei1992 zijn ex Judith van Woerkom (24)  te hebben gewurgd met een elektiricteitskabel. Daarvoor kreeg hij in eerste instantie zes jaar cel, maar hij werd in hoger beroep vrijgesproken.

Op 15 december 1998 sloeg hij barman Gijsbert Dekker van een café aan de Ceintuurbaan dood met een steen in een voetbalkous. Daarnaast plunderde hij de kassa. Dit keer kreeg hij 17 jaar cel, wat in hoger beroep wel standhield.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opnieuw arrestatie in moordzaak Kaatsheuvel in 2010

Wim S. (39), de partner van Heidy Goedhart (destijds 35) uit Kaatsheuvel die in 2010 overleed door een misdrijf is gisteren opnieuw opgepakt. Hij werd in maart 2011 ook al eens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw, maar in juni 2011 vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was.

Het Openbaar Ministerie zegt nieuw bewijs te hebben tegen Wim S., die wel nog steeds als verdachte werd aangemerkt.

Heidy Goedhart, moeder van twee kinderen, werd in december 2010 's nachts in de tuin van haar huis aan de Eem gevonden. Reanimatie door de ingeseinde hulpdiensten mocht niet meer baten.

Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

(update)
Wim S. werd in maart 2011 als verdachte aangehouden, maar werd na enkele maanden wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld. In september 2013 startte de politie met een undercoveronderzoek.
Hierbij werd door undercover agenten een vertrouwensband met Wim S. opgebouwd en werd de man die financieel aan de grond zat een goed betaalde baan bij een fictief IT bedrijf aangeboden voor een salaris van 8000 euro per maand. Voorwaarde was wel dat hij de moord niet langer zou ontkennen. Tegenover deze politieambtenaren verklaarde Wim S. toen dat hij  zijn vrouw met een steen op het hoofd heeft geslagen en daarna heeft gewurgd. Toen hij op basis hiervan opnieuw werd aangehouden trok hij deze bekentenis in. Zowel de rechtbank als het hof kwamen echter op grond van deze bekennende verklaring echter tot een veroordeling. In hoger beroep kreeg hij een gevangenisstraf van 20 jaar.

De advocaten Arthur van der Biezen en Rob Baumgardt tekenden cassatie aan tegen de veroordeling waardoor de zaak uiteindelijk werd terugverwezen naar het Hof in Den Haag.

Op 16 februari 2022 oordeelde het Hof dat mede omdat niet vastgesteld kan worden hoeveel druk er op Wim S. is uitgeoefend, de resultaten van het undercover onderzoek niet overtuigend zwaarder wegen dan de bevindingen waaruit zijn onschuld blijkt.

In het dossier speelt voorts de mogelijkheid dat Heidy Goedhart door een inbreker is gedood.Volgens het gerechtshof kan deze mogelijkheid niet worden uitgesloten. Er is op de plaats delict een bloedspoor van een onbekende man gevonden. Ook zat er dna van een onbekende man op onder meer de sjaal van Heidy Goedhart.

Al met al kan de moord niet wettig en overtuigend worden bewezen en het hof spreekt Wim S. daarom vrij (zie het arrest). Het Openbaar Ministerie kan nog tegen deze uitspraak cassatie instellen bij de Hoge Raad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook