vrijdag 28 januari 2011

Dierenarts vermoord in Eindhoven

In Eindhoven is vanavond dierenarts Niek Soepnel (63) vermoord in zijn woning aan de Fransebaan in de wijk Achtse Barrier in het stadsdeel Woensel.

Loes Soepnel, de vrouw van de arts -die rond 10 uur thuiskwam- trof haar man in eerste instantie niet thuis aan in de echtelijke woning. Omdat ze verdachte sporen vond (zijn pantoffels op een vreemde plek in de kamer, zijn jas en sjaal hingen nog aan de kapstok), belde ze de politie. De recherche trof het stoffelijk overschot van de dokter aan in een kast.

Update 29 januari 
Rond middernacht werd in Eindhoven Erwin S. (27) -de zoon van de veearts- in zijn huis aangehouden. Die zou na zijn vader omgebracht te hebben, diens lijk in het huis verborgen hebben.

Update 14 maart 2011: Ondanks het feit dat de zoon is gepakt, kwam de zaak toch in 'Bureau Brabant' omdat er nog een aantal vraagtekens in de zaak zijn. Het moordwapen (een 'stomp voorwerp')  is nog niet gevonden en de politie sluit het bestaan van een medeplichtige nog niet uit.

Update 5 januari 2012: Tegen Erwin S. wordt 4 jaar met tbs geëist.

Update 19 januari 2012 Het wordt vier jaar en TBS.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar cel voor moord Ferrigno

Marcella W. heeft is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het medeplegen van de moord op haar ex-man, de Italiaanse ingenieur Antonio Ferrigno. De rechtbank ziet haar als brein en organisator van de moord.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen W. Omdat de vrouw alle medewerking aan psychologisch onderzoek heeft geweigerd, kon de rechtbank geen tbs opleggen. (overigens is dat niet waar, het wordt enkel moeilijker)

Ferrigno, die werkte bij het Europees Octrooibureau in Rijswijk, werd op 24 december 2009 dood gevonden in zijn huis door zijn zoon. Ferrigno wilde scheiden van Marcella W. Na een scheiding zou W. volgens het OM geen recht meer hebben op geld na het overlijden van Ferrigno. Zij zou hem een lesje hebben willen leren en daarvoor de vier andere verdachten hebben ingeschakeld. De rechtbank oordeelt vrijdagmiddag ook nog over de medeverdachten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook