donderdag 6 augustus 2009

Vierde verdachte moord op Jack Waterman gearresteerd

Gisteren is een vierde verdachte gearresteerd in de zaak rond de overval op de 54-jarige Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman. Het gaat om een 19-jarige man. Dat bleek vandaag tijdens een procedurele zitting bij de rechtbank in Amsterdam tegen een van de andere verdachten, de 30-jarige Winston P.

Waterman werd in de nacht van 22 op 23 maart in zijn woning in Amsterdam-Oost overvallen. De overvallers eisten alles wat Waterman aan waardevols in huis had en pasten zowel op hem als zijn vrouw grof geweld toe. Waterman bezweek aan de hem toegebrachte verwondingen.

Afgelopen maandag hief de raadkamer van de rechtbank het voorarrest op van een verdachte in de zaak, bij gebrek aan voldoende harde verdenkingen. De rechtbank wees donderdag een verzoek van Winston P. hem eveneens te laten gaan af. De aanwijzingen tegen hem bestaan onder meer uit een vingerafdruk in de bij de overval gebruikte vluchtauto en mobiel telefoonverkeer met zijn vriendin direct na het misdrijf. P., afkomstig uit Almere, ontkent iedere betrokkenheid.

De overvallers verschaften zich toegang tot Watermans woning via een balkondeur. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen, geschopt en gestoken met een schroevendraaier. De juwelenhandelaar overleed ter plekke. De overvallers gingen er met een nog onbekend bedrag aan geld en sieraden vandoor.

De 19-jarige verdachte, een Amsterdammer, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of hij voorlopig vast moet blijven zitten. Het onderzoek is volgens het OM nog in volle gang.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: