donderdag 27 augustus 2009

Patrick van der Eem morgen voorgeleid

Patrick van der Eem, die maandagavond werd gearresteerd, wordt morgen voor de rechter-commissaris voorgeleid. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zit hij vast omdat hij een ‘zeer ernstige’ bedreiging heeft geuit tegen een persoon. Deze persoon, wiens naam niet is vrijgegeven, heeft daarvan aangifte gedaan. Van der Eem werd daarop aangehouden en tijdens het fouilleren bleek hij in het bezit van cocaïne.

De hoeveelheid was volgens het OM niet zo groot dat ‘ervan uitgegaan kan worden dat hij handelt’. De reden dat hij vastzit, is dan ook niet de drugs, aldus woordvoerder Ann Angela, maar de bedreiging. “Bij zulke ernstige bedreigingen is het normaal dat de verdachte tijdens het onderzoek wordt vastgehouden.” Van der Eem zou verder ook nog openstaande rekeningen hebben bij diverse hotels op Aruba. Gisteravond werd zijn auto voor het Radisson hotel, waar hij tijdens zijn arrestatie verbleef, weggesleept.

Anonieme bronnen binnen het politiekorps melden dat de bedreigde persoon Paul van der Sloot zou zijn, maar dat hij ook zijn eigen ouders bedreigde omdat ze hem geen geld wilden sturen. Van der Eem zou platzak op Aruba zijn en op verschillende manieren getracht hebben aan geld te komen. Afpersing van van der Sloot zou een van zijn pogingen geweest zijn.

Overigens zat van der Eem al een tijdje op Aruba. In Juli werd er al in zijn auto ingebroken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: