donderdag 27 augustus 2009

Politie beledigd om ACAB-T-shirt

Een 38-jarige man uit Leeuwarden is woensdag door de politie aangehouden voor het dragen van een beledigend T-shirt. De man kwam een politiebureau binnen om even een praatje te maken (???) en droeg een T-shirt met daarop de afkorting 'ACAB'.

Op de vraag van een agent waarom de man het T-shirt droeg antwoordde hij: „All Cops Are Bastards” (Alle agenten zijn klootzakken). De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, aldus de politie vandaag.

Eind maart speelde een soortgelijke zaak. Toen hoefde een man die op de bon werd geslingerd omdat hij 'ACAB' in zijn nek getatoeëerd had staan, de boete niet te betalen. Volgens het Openbaar Ministerie in Groningen had de man niet de intentie de betreffende agenten te beledigen. "Het was niet zo dat hij bij zijn aanhouding een spandoek met de afkorting tevoorschijn haalde”, aldus een woordvoerder.

De Groninger werd in maart in eerste instantie aangehouden op verdenking van drugshandel. Tijdens een gesprek met de man ontdekten de agenten de tatoeage in zijn nek. Volgens de Groninger had de afkorting echter niets met afkeer tegen de politie te maken, maar zou het staan voor 'acht cola, acht bier'.

Ook werd al eerder iemand gearresteerd voor het dragen van een T-shirt met het woord corrupt, waarin het politielogo was verwerkt.

Belachelijk, hebben niks beters te doen. Moet je zelf eens aangifte doen van belediging. Goeie kans dat je er nooit meer iets van hoort.

Update: op 17 februari wordt door het gerechtshof in Leeuwarden een man die eerder veroordeeld was voor het dragen van een kleine ACAB badge op zijn jas, in hoger beroep vrijgesproken. LJN BV6101

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook