vrijdag 10 juli 2009

Onderzoek zelfmoord partner huisarts

De politie is een onderzoek begonnen naar de zelfmoord van een vrouw (31) uit Breda op 1 juli en de rol van haar vriend, die huisarts in Standdaarbuiten is. De politie raakte gealarmeerd omdat ook de vorige partner van de huisarts zelfmoord pleegde, destijds door gebruik van morfinepleisters uit de apotheek van zijn praktijk.

De huisarts is als verdachte verhoord. Ook heeft de politie met familieleden van de vrouw gesproken. Justitie bekijkt of er reden is voor verder onderzoek, aldus de politie.

In 2008 verweet het tuchtcollege de huisarts een te afwachtend houding toen hij op een dag in april 2006 ontdekte dat de medicijnkluis in de praktijk met een bijl was opengebroken terwijl hij wist dat zijn vrouw suïcidaal was en al eerder medicijnen uit de kluis had gestolen. De vrouw werd korte tijd later dood door een overdosis gevonden in het huis van haar ouders. Een maatregel legde het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg vorig jaar niet op omdat werd uitgegaan van de goede bedoelingen van de huisarts die bovendien persoonlijk al genoeg was getroffen. Hij bleef achter met 4 kinderen.

De tweede zelfmoord geeft natuurlijk wel te denken, maar klaarblijkelijk had de vrouw al 7x eerder een poging gedaan waarbij zij door haar man gered werd en had zij aangegeven een volgende keer niet gered te willen worden, zou er geen sprake zijn dat er een levensmisdrijf gepleegd is. De vader van zijn echtgenote heeft echter altijd twijfels gehad.

Toeval? Ja dat kan, ook oud-minister Hans Wiegel verloor twee maal een echtgenote, beide bij een autoongeluk en 'toevallig' nog zussen van elkaar ook.

Update 23 december 2009: Uit onderzoek is gebleken dat de huisarts geen schuld droeg maar dat het om een triest toeval ging. De Huisarts kreeg van het Centraal Medisch Tuchtcollge echter wél een waarschuwing voor zijn handelen rond de dood van zijn vrouw in 2006.

Het Medisch Tuchtcollege verklaarde de klacht tegen de huisarts eerder al gegrond, maar legde toen geen straf op. Zowel de echtgenoot als de ouders en broer van de overleden vrouw waren daartegen in hoger beroep gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: