donderdag 2 juli 2009

In hoger beroep ook TBS voor Geleense liftverkrachter

J.K. (41) is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging. Dit is conform de eis. De man verkrachtte met veel geweld twee vrouwen in een stopgezette lift. Dat gebeurde in 2005 in Geleen en in 2008 in Sittard.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde K. voor deze en andere misdrijven eerder tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden. Het hof heeft nu besloten de man ook tbs met dwangverpleging op te leggen, ook al weigerde hij recent mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek. In tegenstelling tot de rechtbank vindt het hof dat eerdere rapporten uit 2002 en 2006 als basis voor oplegging van de maatregel kunnen dienen.

Aangezien hij sindsdien niet is behandeld, meent het hof dat K. nog steeds lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis die eerder bij hem werd vastgesteld. Daarbij komt dat de 41-jarige man in 2002 ook al wegens verkrachting is veroordeeld. Al met al vindt het hof een behandeling noodzakelijk om herhaling te voorkomen.

Behalve voor twee verkrachtingen is K. veroordeeld voor onder meer een poging tot verkrachting, een poging tot aanranding, mishandeling en diefstal met geweld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: