donderdag 2 juli 2009

Hof buigt zich over voorarrest Benno L.

Het gerechtshof in Den Bosch bepaalt vandaag of het voorarrest van de Bossche zwemleraar Benno L. twee weken geleden terecht is verlengd. De rechtbank bepaalde dat justitie hem drie maanden mag vasthouden vanwege ontucht met mogelijk 98 meisjes.

De verdachte en zijn advocaat menen dat er formeel geen reden is voor een langer voorarrest. Justitie beschuldigt hem weliswaar van verkrachting, maar daar is nog geen bewijs voor gevonden. Omdat Benno L. zijn werk als zwemleraar niet zal hervatten, bestaat bovendien geen gevaar op herhaling, beargumenteerde zijn raadsman. De advocaat denkt dat de rechtbank het voorarrest alleen vanwege de maatschappelijke onrust heeft verlengd. Het OM heeft ook al min of meer toegegeven dat er geen bewijs is voor verkrachting maar dat het hun de mogelijkheid geeft Benno langer vast te houden.

Het hoger beroep dat de verdachte aantekende, dient vandaag achter gesloten deuren. Het hof doet vrijwel meteen uitspraak.

Benno L. werd begin juni aangehouden. Op computers, geheugenkaarten, harde schijven en camera's vond de politie tot dusver seksueel getinte afbeeldingen van 98 meisjes.

 

Uitspraak: Het Hof heeft het voorarrest van Benno L. verlengd tot 3 maanden. De advocaat denkt dat de rechtbank en het hof het voorarrest alleen vanwege de maatschappelijke onrust verlengen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: