woensdag 29 juli 2009

Arrestatie voor moord Fieny Wouters in 1994

In Kaiserslautern (Duitsland) is vandaag een 50-jarige Duitse man aangehouden die wordt verdacht van de moord op Fieny Wouters in 1994 in Heerlen. Fieny Wouters werd op maandag 5 december 1994 dood in haar woning aan de Stationsstraat in Heerlen gevonden. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht.

Het toen ingestelde onderzoek leidde niet tot het oplossen van de zaak. De moordzaak werd onlangs als 'cold case' opnieuw bekeken.

Daarbij werden in het kader van het Verdrag van Prumm (mei 2005) het destijds gevonden DNA vergeleken met de DNA-databank van Duitsland. Er werd toen een identiek DNA-profiel gevonden van een (nu) 50-jarige man uit Kaiserslautern.

Omdat het een Duitse onderdaan betreft en deze in Duitsland woont, werd het onderzoek in handen gegeven van het Staatsanwaltschaft Kaiserslautern. Dat leidde ertoe dat de verdachte vanmorgen werd aangehouden wegens de in 1994 gepleegde moord. Rechercheurs van de regiopolitie Limburg-Zuid zijn afgereisd naar Kaiserslautern en leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek in Duitsland.

 

Update 15 februari 2010: De man is tot 9 jaar cel veroordeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: