dinsdag 2 juni 2009

Steve Brown ‘looft beloning uit’ voor Scharrenberg, de Vries en van Hout

brownSteve Brown ‘heeft een prijs gezet op het hoofd van drie misdaadjournalisten, Koen Scharrenberg, Peter R. de Vries en Bas van Hout’.  Althans dat schreeuwt de landelijke pers.

Op zijn weblog lijkt Brown een beloning uit te loven van 500.000 gulden voor het drietal, ''dood of levend''. Voor De Vries en Van Hout ‘is daarmee een grens bereikt’: zij hebben aangifte gedaan tegen Brown. De Vries deed dat vandaag bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Maar heeft Steve nu eigenlijk wel daadwerkelijk een beloning uitgeloofd?

Tussen Brown en De Vries respectievelijk Van Hout botert het al jaren niet. Tegen Brown loopt op dit moment een strafzaak wegens vermeende mishandeling van De Vries, die in januari in Amsterdam gepleegd zou zijn. Vreemd genoeg werd de aangifte van Brown tegen de Vries voor hetzelfde feit niet gehonoreerd en mocht Brown bepaalde bewijzen niet overleggen. Reden voor hem de rechter te wraken. Overigens is in relatie tot deze zaak door Brown opnieuw een aangifte gedaan.

Op zijn weblog voert Brown argumenten aan tegen De Vries, die in zijn ogen ''maffia-journalistiek'' bedrijft.

Op zich lijkt het uitloven van de beloning een wat vreemde move van Steve omdat het in principe strafbaar is, maar Steve is niet dom, heeft rechten gestudeerd en zal wel weten wat hij doet: wellicht zit er toch een addertje onder het gras omdat zijn website verwijst naar een beloning die op zijn eigen hoofd staat. Het gaat hierbij om de tekst van het zgn. ‘buikbandje’  van een boek van Bas van Hout uit 1997. Omdat toen geen vervolging is ingesteld tegen van Hout, zou het natuurlijk raar zijn als Brown’s beloning nu wel tot vervolging zou leiden maar goed, de wegen van justitie zijn ondoorgrondelijk. Een beloning in guldens is natuurlijk heden ten dage niet op te vatten als een serieus bedoeld aanbod.

Het kan natuurlijk wel ingewikkeld worden als er iemand daadwerkelijk een van de drie overhoop knalt. Saillant detail is dan dat er anderhalf jaar na het verschijnen van het boek van van Hout daadwerkelijk een aanslag op Brown werd gepleegd. Maar dit was geen reden voor justitie om tot vervolging over te gaan, ook een artikel 12 procedure, aangespannen door Brown, om justitie te dwingen tot vervolging over te gaan had geen effect.

Bas van Hout meent dat met de ‘beloning’ die Steve Brown uitlooft, nu ‘een grens bereikt is’. Dat is dan wel een grens die hij zelf in 1997 al had gezet toen hij hetzelfde deed tegen Steve Brown. Zie ook de video met de reactie van Steve Brown

De door Bas van Hout uitgeloofde beloning uit 1997 waar justitie niet over viel. Anderhalf jaar later werd er een moordaanslag op Steve Brown gepleegd
brown-beloning

 

------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------

 

 buikbandje

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: