dinsdag 2 juni 2009

Nederlandse vrouw doodgestoken in Spanje

Een Nederlandse Bosnische vrouw (20) is gisteren aan de Spaanse Costa Dorada doodgestoken door haar ‘vriend’ Ratko H. (26). De vrouw was met Ratko H. in een kleine camper op vakantie. Zij was tevens een nicht van Ratko H..

Op eerste pinksterdag kreeg de twee ruzie op de boulevard van Malgrat de Mar. De vrouw rende de camper uit en werd midden op de boulevard ingehaald door Ratko H., die haar neerstak.

In Nederland heeft de politie H. lange tijd verdacht van de aanslag op zes leden van een van oorsprong Bosnische Roma-familie waarvan hij zelf deel uitmaakt. In september 2006 werden er twee salvo's uit een mitrailleur afgevuurd op de woning van H.'s oom in Gilze.

Daar zat zijn toenmalige ex-echtgenote ondergedoken. Een vrouw raakte gewond door rondvliegend glas. Directe familie van de ex-vrouw beschuldigde H. destijds van verkrachting.

De aanslag zorgde voor grote spanningen in de uit Bosnië gevluchte Roma-gemeenschap. H. en twee broers uit Eindhoven werden door de politie opgepakt als verdachten in het familiedrama. Zij zouden uit (eer)wraak hebben gehandeld, omdat de vrouw H. had verlaten voor een ander. De rechtbank sprak de drie echter vrij van zesvoudige poging tot moord.

Na het recente misdrijf in Spanje zijn volgens zegslieden de spanningen opnieuw hoog opgelopen in Roma-kringen in Zuid-Nederland. Er wordt ernstig rekening gehouden met nieuwe wraakacties.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: