zaterdag 13 juni 2009

Nederlands Turkse vrouw doodgeschoten in Gent

De Hoveniersstraat in Ledeberg, Gent
Afbeelding kaart
Nazmiye Ertas (27) een 27 jarige Turkse met Nederlandse nationaliteit is gisterochtend doodgeschoten door haar ex vriend Yilmaz Avci (21) in de Gentse deelgemeente Ledeberg. De schutter vluchtte na de feiten weg en werd later aangetroffen in Melle. Gisteravond bleek dat de man eergister(donderdag)middag een brutale gewapende overval heeft gepleegd in Destelbergen (net ten oosten van Gent, aan de A17). Vanmorgen is hij overleden.

De schietpartij vond plaats aan de Hoveniersstraat tussen de Lededries en Langestraat ter hoogte van het LM ziekenfondskantoor op no. 87 in Ledeberg. Op straat ontstond een discussie tussen de man en de vrouw, waarbij er slagen vielen.

De man trok daarna een wapen en  voor de ogen van tientallen kinderen, vermoordde hij Nazmiye Ertas, die al een tijdje in Ledeberg/Gentbrugge woonde. Haar dochtertje van 8 kon ontkomen, maar voor Nazmiye kende Avci geen genade. Hij schoot haar eerst in beide benen, draaide zich om en leek te willen vluchten. Hij keerde echter op zijn stappen terug. Tot ontzetting van de omstanders maakte hij zijn bloedende ex koudweg af met een kogel in het hoofd. Haar dochterje was toen de nabijgelegen bakkerij ingevlucht die op dat uur al open was.

De dader vluchtte weg door een carjacking te plegen. Eerst bedreigde hij 2 personeelsleden van vervoersmaatschappij ‘De Lijn’ en daarna dwong hij de toevallig passerende Julien Peersegaele (69) hem mee te nemen en richtte daarbij zijn revolver op zijn dochter Sabine Peersegaele die hij de auto uit joeg. Een echt vluchtplan bleek Avci niet te hebben, zegt ook Julien Peersegaele. 'Ik denk dat hij zelf niet goed wist wat hij wilde. Eerst stuurde hij me naar Oosterzele. En op een gegeven moment deed hij me terugkeren naar Gentbrugge. Daar stond de politie ons op te wachten aan de Brusselsesteenweg in Melle (een stad net ten zuiden van Gent). Ze blokkeerden de weg.'  Daar schoot Avci zichzelf door het hoofd, terwijl Peersegaele nog naast hem zat. De politie heeft geen schoten gelost. De dollemansrit duurde ca 70 minuten.

hovenierstraat-ledebergAvci verkeerde vrijdag in kritieke toestand en overleed zaterdagmorgen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De jongeman verbleef illegaal in België en had net een bevel gekregen België te verlaten. Over de achtergronden van de discussie tussen de dader en zijn ex-vriendin bestaat geen duidelijkheid. Wél had zij al eerder de politie gewaarschuwd in verband met Avci die haar lastig viel.

De gegijzelde  Julien Peersegaele raakte fysiek niet gewond, maar verkeerde in shock. Hij wordt bijgestaan door slachtofferhulp.

Vrijdagavond bleek dat de man de avond voor de feiten in Destelbergen een brutale gewapende overval pleegde.

Hij pleegde die in een huis waar hij als tuinman werkte. De bewoonster en de schoonmaakster werden op een brutale manier overvallen. Na de overval belde hij zijn baas op om die af te persen.

Ondanks een massale klopjacht op de man - hij stond zowel nationaal als internationaal geseind – bereikte hij toch zijn ex-vriendin in de Gentse deelgemeente Ledeberg. Weliswaar was de politie de avond tevoren bij haar langsgegaan, maar toen was er nog geen spoor van de man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: