dinsdag 2 juni 2009

Eis 6 jaar en TBS voor Rotterdamse serieverkrachter

Tegen Gregory H. (30), de Rotterdamse serieverkrachter, is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam zes jaar en TBS geëist. H., die er van wordt verdacht vorig jaar de omgeving van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam teisterde, kreeg al eerder forse straffen in Curaçao en in Nederland voor verkrachtingen. Ook moet hij de voorwaardelijke straf van zeven maanden cel, die hij eerder door de rechtbank had opgelegd gekregen voor een verkrachting in 2007, uitzitten.

Volgens het openbaar ministerie sloeg Gregory H in de periode van mei tot en met juli 2008 viermaal toe. Eén vrouw wist door te gillen en weg te rennen nét op tijd uit de klauwen van de verkrachter te blijven, de andere drie werden onder bedreiging seksueel misbruikt.

H. ontkende gisteren in de Rotterdamse rechtbank de verkrachtingen te hebben gepleegd. Hij kon echter niet verklaren hoe er bij drie gevallen dna van hem is gevonden.

In de Rotterdamse rechtszaal sprak een van de slachtoffers de geboren Curaçaoënaar dan ook aan: "Laf dat u zoiets doet en laf dat u het ontkent."

Uit rapportages van onder meer het Pieter Baan Centrum (PBC), waar H. overigens weigerde aan mee te werken, blijkt de Rotterdammer laagbegaafd en agressief te zijn, bij wie het gedrag sterk wisselt. Ook de slachtoffers verklaren over het verschillende gedrag dat hij bij hen vertoonde.

H. pleegde zijn daden na middernacht  toen de vrouwen na het stappen op weg naar huis waren. Hij begon een gesprek met de vrouwen, waarbij hij hen vroeg waarom zij zo laat nog alleen op straat liepen en of ze een vriend hadden.

Op een rustig plekje sloeg hij bij een aantal toe, legde zijn hand op hun mond en sleurde hun naar een stil hoekje waarna hij hen onder bedreiging verkrachtte. 'Netjes' vroeg hij aan hen nog wel een condoom. Een van de slachtoffers gaf uit zichzelf zelfs een condoom. Aan een vrouw vergreep hij zich in het trappenhuis van haar woning. Na zijn lugubere daad draaide hij als een blad aan een boom om. Na de verkrachting deed hij alsof er niets aan de hand was en bij een van de vrouwen barstte hij in tranen uit.

Volgens het OM heeft H. alleen uit eigenbelang gehandeld en alleen aan zijn eigen lusten en wellicht seksuele frustraties gedacht. "Een vrouw moet alleen op straat kunnen lopen ongeacht het tijdstip. Voor deze vrouwen is de ergste nachtmerrie waar geworden", aldus de officier van justitie.

Uitspraak: 16 juni

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: