woensdag 24 juni 2009

Al veel eerder aangifte tegen zwempedo Benno Larue

Zowel in 1996 als in 2004 is er al aangifte gedaan tegen Benno Larue wegens kindermisbruik. De politie heeft daar echter niets meegedaan. 

Al in de jaren 80 zou hij een meisje van 12 en een meisje van 18 hebben misbruikt. Dit gebeurde tijdens rijlessen die Benno gaf, maar ook bij hem thuis. De 12 jarige is vanaf 1981 2 jaar lang bij hem thuis misbruikt en verkracht. De 18 jarige is tijdens de rijlessen en bij hem thuis misbruikt en ook verkracht. De meisjes doen uit angst en schaamte geen aangifte.

Als er dan in 1996 een advertentie (zie rechtsboven) van Benno Larue in de krant ‘de Molen’ staat waarin hij zwemlessen voor kinderen aanbiedt, stapt de moeder van het bovengenoemde 12 jarige slachtoffer naar de politie, maar de zaak is inmiddels verjaard. Daarom heeft de politie slechts 'een goed gesprek' met Benno. Benno vroeg aan destijds de politie de zaak niet naar buiten te brengen, want dat zou schade opleveren aan zijn bedrijf.

In 2004 komt de zwemleraar opnieuw bij de politie in beeld in verband met mogelijk misbruik van kinderen omdat de stichting MEE aangifte doet wegens geruchten over mogelijk misbruik: Professionals die werken met gehandicapte kinderen melden dat deze kinderen spontaan over ontuchtige handelingen door Benno Larue vertellen.  In verband met wetgeving komt de aangifte uit 1996 dan niet boven water. De verdenking tegen Benno is namelijk niet hard genoeg, zodat de politie niet verder terug kan zoeken dan vijf jaar.

Die wet is overigens inmiddels veranderd maar RTL nieuws stelde vast dat de politie ook nu de aangiftes van 2004 en 1996 nog niet boven water had.

In 2006 ontstaat er een hangemeen bij het nudistenstrand bij het Engelenmeer als Benno betrapt wordt bij het onder water fotograferen van kinderen. Zijn camera wordt afgepakt en hij laat zich niet meer zien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: