zaterdag 13 juni 2009

7 jaar en TBS voor moord op Ingar Bareno

ingarbareno Arubaan Nigel Q. (23) uit Oosterhout is door de rechtbank van Utrecht veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de Utrechtse chemiestudent Ingar Bareno (24) (foto) in studentencomplex De Bisschoppen in De Uithof en poging tot doodslag op zijn vriendin op 27 november 2008. Dit is conform de eis van justitie.

Q. was er zo van overtuigd dat zijn vriendin was vreemd gegaan met Bareno, dat hij haar mishandelde tot ze die naam noemde als haar 'minnaar'.
De ruzie tussen Nigel Q. en zijn vriendin over het vermeende overspel liep op 27 november uit de hand. De vriendin vluchtte het huis uit, omdat ze werd mishandeld. Ze belde een bevriend stel om te bemiddelen. Het stel kwam, maar de man was volgens Q. nou juist degene met wie zijn vriendin een affaire had. Op de gang van de vierde verdieping stak Q. zijn vermeende rivaal neer, waarna hij naar Rotterdam vluchtte.

Q. beweerde op de zitting, twee weken geleden, dat hij helemaal in de war was, cocaïne had gesnoven en dat hij Bareno een overwachte beweging zag maken. Dat was de reden om toe te steken: "Ik dacht dat hij me wat aan wilde doen'', zei Q. bij de rechter. Volgens ooggetuigen had Bareno echter geen schijn van kans.

Volgens de rechter heeft Q. met voorbedachte rade gehandeld, omdat hij een mes in zijn kleding had verstopt toen hij van zijn vriendin hoorde dat het slachtoffer naar de flat zou komen.
Ook zou hij tegen zijn vriendin hebben gezegd dat zij spijt zou krijgen van haar telefoontje naar Bareno.

Gedragswetenschappers stelden vast dat Q. aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. De rechtbank nam die rapportage over en stelde vast dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Omdat de kans op herhaling aanwezig is, legde rechtbank ook tbs met dwangverpleging op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: