donderdag 28 mei 2009

Twintig en vijftien jaar eis voor moord in Eindhoven

Tegen Ron R (46) en Jos P. (49) uit Eindhoven is door het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch vandaag resp. twintig en vijftien jaar cel geëist voor de moord op hun plaatsgenote Suzanne Geuze (34). Officier van justitie M. Lemstra acht bewezen dat Ron R. het slachtoffer op 3 september vorig jaar met messteken om het leven bracht, nadat haar partner Jos P. tevergeefs had geprobeerd haar te wurgen. Dat gebeurde in een woning aan de Cornelis van Bijnkershoekstraat in Eindhoven.

Geuze woonde daar sinds juni 2008 samen met P., die ze kende uit het daklozencircuit. In augustus trokken ook de dakloze Ron R. en diens vriendin Ans F. (42) in de woning. Er gingen dagelijks tientallen liters bier doorheen en al snel liepen de spanningen hoog op.

Na een ruzie tussen de beide vrouwen op 3 september besloot P. 'dat het zo niet langer ging'. „Ik wilde rust in de tent”, verklaarde hij tegenover de rechtbank. R. zou hem hebben uitgelegd hoe hij zijn stomdronken vriendin kon wurgen met een theedoek. Toen dat niet lukte, trok R. zelf een mes uit zijn broekzak en stak hij meerdere keren in op de borst- en halsstreek van het slachtoffer, terwijl P. haar zou hebben vastgehouden. De volgende ochtend belde R. zelf de politie.

Volgens zijn advocaat J. van Dinten moet Jos P. voor de moord worden vrijgesproken, omdat het dodelijk letsel uiteindelijk door Ron R. is toegebracht. Het steken door R. zou los moeten worden gezien van de mislukte wurgpoging door P. Volgens de officier hebben de twee de moord echter samen gepleegd.

De vriendin van R., Ans F., werd eerder deze maand veroordeeld tot drie maanden cel. Zij werd vrijgesproken voor betrokkenheid bij de moord op Geuze, maar wel veroordeeld voor mishandeling van de Eindhovense op de avond van 3 september.

Ron R. wordt ook ook nog verdacht van de moord op de 63-jarige Eindhovenaar Fred Ruijzenaars, die op 5 september 2008 dood werd aangetroffen in zijn woning in Eindhoven. Hij was vermoedelijk twee weken eerder door wurging om het leven gebracht. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Uitspraak op 11 juni.

Zie ook Seriemoordenaar in Brabant Zuid-Oost?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: