vrijdag 22 mei 2009

Straffen tot 6 jaar voor gijzeling en mishandeling

Vijf Nigeriaanse mannen zijn vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen van tussen de 194 dagen en zes jaar voor betrokkenheid bij de dagenlange gijzeling en mishandeling van een Roemeense man in Amsterdam-Zuidoost in oktober vorig jaar.

Reden voor de gijzeling was een conflict over drugs. De politie kwam de zaak op het spoor na tips vanuit Roemenië, waar de familie van het slachtoffer onder druk werd gezet om losgeld te betalen. Via internet kreeg zij filmpjes toegestuurd waarin de man werd gemarteld. Zo werd hij geslagen en geschopt en bedreigd met een gloeiend hete strijkbout.

De gijzeling begon op 26 oktober en duurde ruim drie dagen. Na zijn bevrijding vertelde de Roemeen aan de politie dat hij doodsangsten had uitgestaan. Hij stond eerst minutenlang te trillen voor hij aanspreekbaar was. Desondanks werd ook de Roemeen na een bezoek aan het ziekenhuis aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Het Openbaar Ministerie had straffen van één tot acht jaar tegen de gijzelnemers geëist. Bij de actie was nog een zesde verdachte betrokken, maar deze man is, in tegenstelling tot wat het OM eerder meldde, nog niet voor de rechter verschenen.

Belachelijk lage straf. De ontvoerders van Claudia Melchers hebben 8 jaar gekregen. Zij hebben Melchers 2 ipv ‘ruim 3’ dagen vastgehouden en haar níet mishandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: