maandag 27 april 2009

Vijf jongens van 7-12 randen meisje aan

Vijf jongens van 7, 8, 9, 10 en 12 jaar oud hebben zaterdagmiddag een 18-jarige meisje uit Gouda aangerand.

Dat gebeurde op het Verkennerspad, vlak achter de voetbalvelden van Jodan Boys op de grens van Oosterwei en Goverwelle, waar op dat moment honderden mensen naar een wedstrijd keken.

Het meisje fietste rond 14.35 uur over het smalle fietspad toen zij door de jongens werd tegengehouden en onzedelijk werd betast. Toen zij kans zag om haar fiets los te rukken, reed ze snel weg en waarschuwde de politie. Agenten troffen het vijftal nog in de omgeving van het Verkennerspad aan. Zij zijn aangehouden op verdenking van aanranding.

In de loop van de avond werden zij weer aan hun ouders overgedragen.
De politie overlegt met de jeugdofficier van justitie over het verdere verloop in deze zaak. De vijf jonge Gouwenaars worden aangemeld bij Buro Jeugdzorg.

Weliswaar propageert het Kabinet ‘strenge maatregelen’ voor dit soort criminelen jonger dan 12 jaar, maar in de praktijk valt het nog wel mee:  De ministers Rouvoet van Jeugd en Gezin en Hirsch Ballin van Justitie kondigden eind vorig jaar een wettelijke regeling aan om ouders zonodig verplicht ‘aan te spreken op hun verantwoordelijkheid voor de opvoeding’. (Nou daar zullen ze echt van schrikken zeg).
Ook het tijdelijk stopzetten van de kinderbijslag wordt daarbij onderzocht, in het geval dat de ouders hulp weigeren.

Uiteindelijk heeft dat dus weinig om het lijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: