dinsdag 28 april 2009

Taakstraf voor Patrick van der Eem

Heidi Geerlings
heidi-geerlings(vd-eem)
Patrick van der Eem (36), de man die Joran van der Sloot een bekentenis ontlokte, is door de rechtbank in Arnhem tot een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur veroordeeld omdat hij zijn vriendin Heidi Geerlings (30) (foto) met een koevoet heeft geslagen. Dat gebeurde op 13 december 2008 in Arnhem.

Op het moment dat de politie arriveerde, ging Van der Eem er met hoge snelheid vandoor in de auto. De achtervolging die volgde leverde een levensgevaarluijke situatie op, waarna de politie besloot Van der Eem te laten gaan.

Later werd Van der Eem alsnog in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde op de vlucht te zijn geslagen omdat hij onder invloed van drugs was. Van der Eem werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld wegens mishandeling. Hij en zijn advocaat waren niet aanwezig bij het proces.

De uitspraak is gelijk aan de eis van justitie. Bij de uitspraak hield de rechter rekening met het feit dat Van der Eem al twee dagen in de cel heeft doorgebracht voor de mishandeling.

Vreemde uitspraak, overwegende dat de Marokkaan Bensaïd Nakach 1 jaar cel + 15 jaar TBS kreeg vor het slaan van zijn vrouw met de (platte kant van) een bijl. Me dunkt dat een koevoet minstens zoveel schade toe kan brengen. Ik gun van der Eem geen 15 jaar TBS, maar eens te meer geeft het aan dat de straffen in Nederland totale willekeur zijn.


Update 9 juli 2009: Het werd bekend dat Geerlings Patrick heeft verlaten en met de kinderen bij haar moeder is ingetrokken.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: