dinsdag 28 april 2009

Geen TBS voor kinderverkrachter Geoffrey Jacobs

geoffrey jacobs Geoffrey Jacobs (56) (foto) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens de verkrachting van een 9-jarig Bredaas meisje in haar eigen slaapkamer in de ochtend van 10 september 2006.

De celstraf is hoger dan de rechtbank eerder oplegde, maar dat is omdat het hof de TBS met dwangverpleging schrapte die de rechter vorig jaar oplegde.

Omdat de verdachte weigerde mee te werken aan onderzoeken naar zijn geestesvermogens, zijn er volgens het gerechtshof onvoldoende argumenten om te zeggen dat hij iets mankeert. De verkrachting moet hem daarom volledig worden toegerekend.

Belangrijkste bewijzen voor de verkrachting vormen de verklaring van het meisje en een spermaspoor, afkomstig van de verdachte, dat op de vloerbedekking van haar kamer is gevonden.

Jacobs kon worden aangehouden, nadat in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond. Geoffrey Jacobs stond eind jaren negentig bekend als de Woenselse steentjesgooier.

Hij trok de aandacht van jonge meisjes in de Eindhovense wijk Woensel door steentjes tegen hun raam te gooien. Als ze dan keken dreigde hij hun ouders te vermoroden als ze niet opendeden.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem in 2003 voor het laatst tot acht jaar cel wegens ontucht met een 9-jarig meisje in Eindhoven. Klaarblijkelijk weerhield hem dat niet om al in 2006!!!! opnieuw in de fout te gaan. Zeker op proefverlof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: