woensdag 8 april 2009

Bange gevangene mag naar huis

De 20-jarige Schiedammer, die wordt verdacht van poging tot doodslag en een geduchte reputatie heeft, is voorlopig vrijgelaten omdat hij letterlijk en figuurlijk 'zit te trillen van de stress' tussen de andere gevangenen... De man wordt ervan verdacht bij de kerstbomenverbranding rond de jaarwisseling, samen met zijn 30-jarige broer, een dronken feestvierder (22) in elkaar te hebben geschopt, terwijl die al uitgeteld op de grond lag. De twee staan hiervoor terecht voor poging tot doodslag.

De verdachte moest zich deze week verantwoorden. Omdat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onverwacht het onderzoek naar de bloedsporen op de schoenen van de de Schiedammer niet op tijd klaar heeft, moest de rechtszaak worden aangehouden. De jongste verdachte mag van de rechtbank in vrijheid wachten tot de rechtszaak tegen hem wordt behandeld, omdat hij het te zwaar zou hebben achter de tralies.

Zo stoer als de Schiedammer zich voordeed, zo moeilijk heeft hij het in voorarrest in de cel tussen de echte zware jongens. ,,Een paar keer ben ik al langs geweest, omdat hij helemaal stuk zat. Hij zit daar tussen mensen, van wie hij had gedacht nooit mee in contact te zullen komen. Hij vindt het verschrikkelijk en ziet er geen gat meer in.’’ Aldus zijn raadsman in de rechtszaal.
Maar in de Schiedamse buurt Gorzen heeft de imposante Schiedammer een geduchte reputatie. Vele buurtbewoners gaan een straatje om als ze de klerenkast en zijn al even brede 30-jarige broer tegenkomen.

De Schiedammer moet zich ook bij de rechter verantwoorden voor het geven van een knietje. Ook zou hij een vrouw van haar scooter hebben gereden om daarna met zijn jeep over haar voet te rijden.

 

Voor een aardige weergave zie GeenStijl: Gevangenis niet gezellie? Dan naar huis

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: