donderdag 23 april 2009

18 jaar cel voor moord en poging tot moord bij burenruzie

Reportage RTV Noord
Gerard van D. (50) uit Groningen is door de Rechtbank in Groningen veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor moord op Ad Dillen (40) en poging tot moord op 2 andere buren op 17 juli 2008 in de Lijsterbeslaan in de Groningse wijk Selwerd. De eis was 24 jaar. Volgens het Pieter Baan Centrum is de verdachte volledig toerekeningsvatbaar. Tbs is daarom uitgesloten.

Ad liep met zijn dochtertje aan de hand toen hij door zijn overbuurman door het hoofd werd geschoten. Daarna volgde Gerard van D. een andere buurman (38) tot in zijn huis en schoot hem daar door zijn buik. Op de weg terug naar huis, vuurde Van D. nog een kogel af op een derde buurman. Volgens de rechter heeft van D. tijd gehad om na te denken, voordat hij schoot. Daarom is het één keer moord en twee keer poging tot moord.

Later bleek dat de door de overburman gebruikte munitie speciale politiemunitie was die niet in het normale circuit verkrijgbaar is. Verstrekt door het Korps landelijke politiediensten (KLPD). En afgeleverd bij een politieschool in het land, waarna de kogels op onverklaarbare wijze verdwenen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: