vrijdag 10 april 2009

17 en 15 jaar voor A4 moord

Siegfried Saez (61) uit Schiedam en Ulrich G. (48) uit Rotterdam hebben resp. 17 en 15 jaar gekregen van de rechtbank in Haarlem voor de liquidatie van ‘Ukkie’ de Pool (47) uit Curaçao.

De Pool werd op 13 februari 2007 doodgeschoten op het parkeerterrein van het brugrestaurant over de A4 in Haarlemmermeer. Justitie had celstraffen tot achttien jaar geëist.

Siegfried Saez  is ook verdachte in het grote liquidatieproces Passage. Ook werd hij onlangs tot 2,5 jaar cel veroordeeld voor een drugstransport.

De rechtbank sprak de 27-jarige Patricia van E. uit Rotterdam vrij van het medeplegen van de moord. Volgens de rechtbank was ze wel bij de moord aanwezig, maar was ze er niet bij betrokken. Tegen haar was 14 jaar geëist.

Het slachtoffer was naar een auto gelokt. Daar werd hij door zijn hoofd geschoten. Het motief van de moord is onduidelijk gebleven. Mogelijk heeft het iets te maken met de moord op de broer van Siegfried Saez op Curaçao. Deze broer, Melfrim, huurde op Curaçao een auto van De Pool en werd vermoord bij zijn auto teruggevonden.

De rechtbank sprak van een kille, goed voorbereide afrekening.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: