dinsdag 21 april 2009

14 jarige 2 weken lang gemarteld

Tegen een 39-jarige en zijn 34-jarige vrouw is in de rechtbank van Groningen respectievelijk 2 en 5 jaar cel plus TBS geëist. Het O.M. verdenkt de twee van gruwelijke marteling van de 14-jarige dochter van de vrouw, stiefdochter van de man.

Het meisje werd in 2008 zeker twee weken lang stelselmatig gemarteld op een meer dan sadistische wijze. Ze werd in een vrieskist opgesloten tot zij bewusteloos raakte, kreeg stroomschokken, moest haar eigen braaksel en poep opeten, werd met kokend water bewerkt, werd gedwongen rode pepers en beschimmelde kaas met dode vliegen te eten, en werd vastgebonden aan een tafel om vervolgens langdurig geslagen te worden.

Toen de tiener vastgebonden op tafel stroomstoten kreeg toegediend, sloeg herhaaldelijk een stop door. De moeder draaide een nieuwe zekering in de stoppenkast, waarna de stroomdraden opnieuw in het lichaam van het meisje werden geprikt.

Dit gebeurde allemaal in een huis in Veendam. Pas na twee weken kon het meisje zich bevrijden en hulp inroepen. Toen de politie arriveerde dreigde de stiefvader van het slachtoffer zijn 14 maanden oude zoontje kapot te maken. Een bewapend arrestatieteam kon de aan harddrugs verslaafde man overmeesteren.

Het gezin stond al jaren onder toezicht van jeugdzorg, maar deze ‘kon niets doen’. In het weekend was er niemand om het gezin in de gaten te houden en gingen de man en vrouw zich te buiten aan speed, crack en alcohol.

Drie van de vier kinderen waren reeds uit huis geplaatst (het vierde kind mocht gewoon blijven om ook slachtoffer te worden, want zo is jeugdzorg dan ook wel weer) maar de 14-jarige dochter kwam na een lange tijd weer thuis.

Vanaf dat moment ging het gruwelijk mis. De stiefvader dacht dat zijn stiefdochter verliefd op hem was en het 14-jarige slachtoffer zou meerdere malen “verkeerd hebben gekeken”. Een langdurige sadistische martelgang was dan ook terecht. Jeugdzorg heeft zich in die twee weken niet laten zien.

De verdachte vrouw verdedigt zich nu dat door te zeggen dat ze “niets kon doen tegen de agressie van haar man” en wil ineens scheiden van haar harddrugsjunkie.

Volgens psychiaters hebben beide verdachten een “gebrekkige ontwikkeling”.

In een slachtofferverklaring schreef het meisje: ,"Ik ben gemarteld zoals ze dat in de middeleeuwen deden. Ik was altijd bang. Als je zoiets doet, dan hou je toch niet van je kind?".

Update 4 mei 2009 Harriët P en Peter O, kregen resp. 3,5 en 7 jaar gevangenisstraf

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: