maandag 23 maart 2009

Wim Beckmann in Antwerpen vrijgelaten

wim beckmann Wim Beckmann (foto), die in België in de cel zat op verdenking van brandstichting en de moord op zijn vriendin de Algerijnse Samira Bekkar (27) uit Anderlecht is door het gerecht in Antwerpen vrijgelaten. Beckmann en zijn vriendin werden op 27 juli 2008 gevonden in Beckmann’s brandende villa in Merksplas. De vrouw was dood en Beckmann lag naast haar met een schotwond door zijn oog.

Aanvankelijk zag het parket in Turnhout Beckmann als slachtoffer, maar nadat een deskundige had vestgesteld dat alleen Beckmann toegang had tot de villa, werd hij als dader gezien. Volgens advocaat Herwig Declerck heeft de kamer van inbeschuldigingstelling nu vastgesteld dat er geen enkele reden bestaat om Beckmann vast te houden.

“Dat probeerden we de voorbije maanden tevergeefs duidelijk te maken aan het parket in Turnhout. De kamer van inbeschuldigingstelling volgt ons over de hele lijn.” Declerck is niet tevreden met de vrijlating alleen. “Bij een volgende gelegenheid gaan we aandringen om de betichting brandstichting en moord te laten vallen”, meldt de advocaat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: