donderdag 19 maart 2009

Vier jaar cel voor vuistverkrachter

Manno K.(38) uit Leeuwarden, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot vier jaar celstraf voor het met zijn vuisten verkrachten van zijn ex-vriendin.

K. moet van de rechter direct de gevangenis in, omdat volgens de rechtbank de rechtsorde ernstig geschokt zou zijn wanneer hij eerst nog een tijd op vrije voeten blijft.

Het slachtoffer is door K. in december 2006 in haar woning in Leeuwarden vastgebonden en met twee vuisten tegelijk in zowel de vagina als de anus gepenetreerd.

Daarbij raakte het slachtoffer ernstig gewond in de schaamstreek en was zij tot voor kort afhankelijk van een stoma. Manno K. moet het slachtoffer ruim 33.000 euro betalen voor de schade die zij opliep.

De Officier van Justitie had 2,5 jaar celstraf geëist. Deze straf vindt de rechtbank niet hoog genoeg omdat de verkrachting op "buitengewoon gewelddadige wijze'' heeft plaatsgevonden.

De rechters vinden de verkrachting voldoende bewezen omdat de verklaringen van het slachtoffer consistent zijn en door bewijs worden ondersteund.

Het DNA-onderzoek werd door de rechtbank betrouwbaar gevonden, in tegenstelling tot wat de advocaat van K. beweerde.

Een goed vonnis, hoewel nog iets aan de korte kant. Geen goed woord voor de OvJ met zijn 2,5 jaar eis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: