vrijdag 20 maart 2009

Vader Natalee Holloway stuurt speurhond naar Aruba

Dave Holloway, de vader van de sinds 2005 vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway, heeft een speciaal opgeleide hond met begeleider naar Aruba gestuurd die het lichaam van Natalee moet lokaliseren. Hond en begeleider zijn vandaag aangekomen.

Dave Holloway is ervan overtuigd dat er op een bepaalde plek niet goed genoeg onderzoek is verricht.

Het Openbaar Ministerie  op Aruba heeft de komst van het 'speurteam' bevestigd, maar helpt niet actief mee.

Hoofdofficier van justitie Hans Mos beschouwt de actie als 'kul'. ''De discussie of het lichaam daar kan zijn of niet, hebben we al lang gehad'', aldus Mos.

De officier heeft wel met de speurders beproken dat ze zich ann ''bepaalde regels'' moeten houden. De lokale politie ziet daarop toe.

Het OM heeft laten weten nog enkele maanden nodig te hebben om het onderzoek na de verdwijningzaak af te ronden. Vooral de verklaringen die Joran van der Sloot heeft afgelegd, nemen bij de instantie nodige tijd in beslag.

De komst van de hond naar het eiland veroorzaakte nogal wat opschudding. Zo meldde een lokale Amerikaanse krant op basis van een bron binnen het vliegtuig dat het lichaam reeds gevonden zou zijn.

Het lijkt allemaal een storm in een glas water. Misschien was er publiciteit nodig voor de film over Natalee die binnenkort uitkomt.

Bovendien kán het lichaam niet op Aruba gevonden worden want topspeurder Pieter Air de Freez heeft zelf gezegd dat ze overboord is gekieperd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: