dinsdag 10 maart 2009

Seks met 14 jarige moet kunnen

nabokov Lolita_ Politierechter Michiel Severein uit Leeuwarden wil dat de politiek aangezet wordt om de minumumleeftijd van 16 voor vrijwillige seks te verlagen. Hij vindt het huidige ondergrens achterhaald en niet meer van deze tijd omdat jongeren op steeds jongere leeftijd beginnen met seks. Hij vond hier in bijval van een officier van justitie. Ze komen hierbij door een zaak waarin een 26-jarige man was aangeklaagd vanwege seks met een 14-jarig meisje.

Zowel de rechter als officier van justitie voelden zich maandag tijdens een ontuchtzaak bezwaard om de 26-jarige man uit Dokkum te bestraffen omdat hij seks had gehad met het 14-jarig meisje. Volgens de rechter en de officier was er sprake van wederzijdse verliefheid en vrijwilligheid. Desondanks werd de man veroordeeld tot twintig uur voorwaardelijke werkstraf met een proeftijd van één jaar.

Hoewel ik de gedachtengang van de rechter wel kan begrijpen is het toch een beetje een vreemde gedachtengang. Als de seks in dit geval nu beiderzijds vrijwillig was, maar er was zowel bij het meisje als bij de man geen verliefdheid maar gewoon lust? Maakt dat het dan plots erger? Als een 14-jarige zich geeft als verliefdheid dat moet kunnen, maar als ze het gewoon doet omdat ze er zin in heeft dan niet? Lijkt me een heel kromme redenatie.

Zie ook Taakstraf voor agent na sex met 14 jarige

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: