vrijdag 20 maart 2009

Politieman verdacht van mensenroof

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden verdenkt een 55-jarige politieman van het illegaal meenemen van een 3-jarig meisje van de Filipijnen. Dat heeft een woordvoerder van het OM vrijdag gezegd.

Het onderzoek naar de politieman loopt nog. De man is een jaar geleden al geschorst toen een ambtenaar ontdekte dat de papieren van het kind niet in orde waren.

De vrouw van de politieman, zelf een Filippijnse, zou het meisje in haar handen gedrukt hebben gekregen bij een bezoek aan haar moederland. In overleg met haar man besloot ze het kind mee te nemen naar Nederland. „Wij constateren een aantal onjuistheden in die adoptie”, aldus de woordvoerder van justitie.

Volgens de agent betreft het enkel een correctie met correctievloeistof. De woordvoerder bestrijdt dit. „Wij gaan heus geen onderzoek instellen als er enkel een foutje is verbeterd met typex.” De agent heeft volgens het OM met opzet gebruik gemaakt van ofwel een vals formulier, ofwel een valse handtekening.

Het OM, dat met een team van zeven mensen onderzoek heeft gedaan op de Filippijnen, denkt nog een flinke tijd nodig te hebben voordat het onderzoek kan worden afgerond.

 

Met 7 man onderzoek gedaan op de Filipijnen…….. zeker hard gewerkt daar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: