dinsdag 24 maart 2009

Overblijfwacht doodgestoken op schoolplein in Amsterdam

Een mannelijke overblijfwacht, Leo van Trappe(69), een uitzendkracht, is vanmiddag rond half één doodgestoken nabij een school aan de Willem Witsenstraat in Amsterdam-Zuid. 

Een onbekend aantal kinderen dat op dat moment pauze had en buiten speelde, was ooggetuige van het incident.

Het slachtoffer ligt op een plein tussen drie onderwijsinstellingen in Hij lag daar tot ongeveer half drie onder een wit laken. Daarna heeft de politie een blauwe tent over het stoffelijk overschot gezet. Aan de straat zitten drie basisscholen bij elkaar: de Amsterdamse Montessorieschool, de 2e Daltonschool en de Willemsparkschool.

John van der Woning, directeur van de Willemsparkschool, schreef deze brief aan de ouders van de kinderen. Hij spreekt van een dramatisch en schokkend incident.

De politie heeft nog niemand aangehouden. De toedracht is nog onduidelijk.   De kinderen konden vanuit de school de man zien liggen.

De leerlingen zijn binnengehouden tot de school uitging. De lessen zijn niet eerder gestopt. Via de andere kant van de school zijn ze naar buiten gelaten, zodat ze niet langs de plek des onheils hoefden.

Van der Woning liet weten dat de scholen zich bezinnen op mogelijke begeleiding van kinderen, leerkrachten en overblijfkrachten.

De dader is een man met licht getinte huidskleur en donker krulhaar

Afbeelding kaart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: