maandag 23 maart 2009

Diamantair Waterman vermoord in Amsterdam

Vanmorgen is om 4 uur in Amsterdam diamantair Jack Waterman (54) om het leven gekomen bij een overval op zijn bedrijf in de Pekelharingstraat in Amsterdam-Oost. een aantal mannen drong 's nachts via de balkondeur de woning van Waterman binnen. Ze eisten sieraden. Daarbij bedreigden ze hem met een vuurwapen. Waterman werd daarbij geschopt, geslagen en gestoken met een schroevendraaier als gevol waarvan hij in de woning kwam te overlijden in bijzijn van zijn echtgenote. Zij werd met een riem vastgebonden en met een deken geblinddoekt. De overvallers maakten een onbekend bedrag aan geld en sieraden buit. Na de moord vluchtten de daders in een grijze Skoda. De politie die dan nog geen weet heeft van wat er is voorgevallen kreeg de overvallers in het vizier omdat zij te hard rijden. Bij de afslag A10-Oost stopt de auto en drie mannen stappen uit en springen over de vangrail. De agenten besluiten om zich te focussen op de Skoda en halen de auto even later naar de kant. De bestuurder wordt aangehouden en op de achterbank wordt een tas met gestolen sieraden aangetroffen.

De daders (afbeelding) hadden een licht getint uiterlijk. Eén van hen wordt omschreven als Marokkaan.

Waterman bestierde een éénmansbedrijf –JaWa- dat zich bezighield met transitohandel in juwelen, goud, diamanten, tin, koper, platina, bio-brandstoffen, diesel en zilver. Hij was vooral actief in landen in Oost-Europa.

Update 30 maart: Een 22 jarige Amsterdammer, bekende van de politie, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord. De politie zoekt naar overige daders.

Update 6 mei: De politie is nog op zoek naar 3 mededaders.

Update 13 mei: Een 30 jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

Update 25 juli: Inmiddels zijn in totaal 3 verdachten opgepakt.

Update 5 augustus: Een vierde verdachte is opgepakt

Update 15 januari 2010: Verdachte Winston P. is vrijgelaten.

Update 27 januari 2010 Uitspraak (5 jaar voor Khalid B., vrijspraak voor twee anderen)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: