dinsdag 3 februari 2009

Wilders naar Hoge Raad om vervolging te beëindigen

geert Geert Wilders gaat naar de Hoge Raad om een einde te maken aan het bevel tot vervolging dat onlangs door het Hof werd bevolen. Wilders heeft hiervoor advocaat Bram Moszkowicz ingeschakeld.

Moszkowicz zal de procureur-generaal van de Hoge Raad verzoeken om een zogenoemde 'cassatie in het belang der wet' in te stellen.

Daardoor zou het bevel tot vervolging van Wilders teniet worden gedaan. Die moet van het hof onder meer terechtstaan voor belediging van moslimgelovigen.

Eerder had het OM steeds niet tot vervolging over willen gaan, maar Advocaat Gerard Spong wist na een procedure van ca een jaar het Hof in Amsterdam te bewegen het OM te bevelen tot vervolging over te gaan. Moszkowicz tracht dat dus nu weer te stoppen.

Wilders gaat ervan uit dat het OM hem niet vervolgt zolang er een procedure loopt bij de Hoge Raad.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam deelde vandaag echter mee dat zij het onderzoek voor de vervolging van politicus Geert Wilders niet opschort.

Justitie gaat volgens een woordvoerder gewoon door met de vervolging, totdat de procureur-generaal bij de Hoge Raad een besluit neemt dat eventueel van invloed op die procedure is.

Spong vs Moszkowicz, dat wordt leuk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: