dinsdag 3 februari 2009

Vriendin van Jerry R. eist vervolging verkrachter

Selma K. (36), de vriendin van de Haagse crimineel Jerry R., wil dat justitie de man vervolgt die zij vorig jaar juli neerschoot. Deze zou haar de dag voor de schietpartij hebben verkracht.

Als het Openbaar Ministerie (OM) dat niet doet, dan dient haar advocaat Frank van Ardenne een klacht in bij het gerechtshof. Op die manier kan alsnog een strafproces worden afgedwongen.
Selma K. werd afgelopen week veroordeeld tot twee jaar celstraf vanwege een poging tot doodslag in juli 2008. Toen schoot zij haar huisgenoot Patrick T. (37) in zijn been. Haar vriend Jerry R., werd vrijgesproken.

Uit het vonnis blijkt dat de rechtbank het zeer aannemelijk acht dat huisgenoot T. Selma K. inderdaad de dag voor de schietpartij heeft verkracht.
Zo heeft K. gedetailleerd verklaard over wat er die nacht is gebeurd. Haar verklaring wordt ondersteund door telefoongegevens in het strafdossier en door de foto's van het letsel dat zij bij de verkrachting zou hebben opgelopen.

Ook de verklaringen van getuigen aan wie K. de dag erna over de verkrachting heeft verteld en de emotionele toestand waarin zij op de dag van de schietpartij verkeerde, ondersteunen volgens de rechtbank K.'s verklaring.
Van Ardenne: "Als je het dossier bekijkt, en zeker de uitspraak van de rechtbank, dan is het sowieso de vraag waarom het Openbaar Ministerie de vervolging van T. zo lang heeft laten liggen. De zaak is zelfs in tweeën geknipt, waardoor lange tijd volstrekt onduidelijk was hoe het zat met de zedenzaak. De rechter-commissaris heeft mij zelfs geweigerd vragen te stellen over de verkrachting. Dat is later door de rechtbank rechtgezet.''

Het Openbaar Minsterie in Den Haag zegt nog geen beslissing over de vervolging in de verkrachtingszaak te hebben genomen. Dat duurt mogelijk nog enige weken. T. zit op dit moment een oude celstraf uit, maar wordt niet vastgehouden voor de vermeende verkrachting.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: