dinsdag 24 februari 2009

Tweede aanhouding onderzoek naar dood Apeldoornse

salomi-noija Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van Salomi 'Omi' Noija (54) (foto) uit Apeldoorn, heeft dinsdag 24 februari een tweede Apeldoorner aangehouden. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de vrouw. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De beloning van 10.000 euro die eind december 2008 door de hoofdofficier van justitie in Zutphen is uitgeloofd, blijft van kracht.

De politie heeft vandaag in alle vroegte de Apeldoornse man aangehouden en op twee locaties in Apeldoorn zoekingen verricht. Zijn leeftijd wordt in het belang van het onderzoek nog niet prijsgegeven. Op 6 januari is werd al een 25-jarige man uit Apeldoorn opgepakt in verband met de dood van de vrouw, die een bekende was in de Apeldoornse drugsscene. Zijn voorlopige hechtenis is afgelopen donderdag door de Raadkamer van de rechtbank met 30 dagen verlengd.

Omi Noija werd in de vroege ochtenduren van zondag 31 augustus 2008 levenloos aangetroffen in een pand aan de Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn. De brandweer had kort daarvoor een brand in het pand geblust waarbij zij de overleden vrouw aantrof. In de loop van de dag bleek het slachtoffer de 54-jarige bewoonster te zijn. Al snel was duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft sindsdien een uitgebreid onderzoek ingesteld. In de afgelopen maanden zijn dan ook tientallen personen benaderd en verhoord om meer duidelijkheid te krijgen over het slachtoffer, haar levenswijze en de mensen met wie zij omging.

De dood van Omi Noija heeft nogal wat beroering gebracht in de kringen van Apeldoornse harddruggebruikers waar Omi deel van uit maakte

slaaphuis-apeldoorn Noija hing geregeld rond bij het Slaaphuis (foto), ze was zelf ook harddrugsgebruiker. Ze werd omschreven als netjes en vriendelijk. Een vriendelijkheid die haar soms wel eens in problemen bracht doordat mensen er misbruik van maakten. Volgens mede drugsgebruikers viel er weinig bij haar te halen. Ze had geen geld en ze had geen vijanden. Een getuige vertelt dat er een man in de bewuste nacht op bezoek was bij Noija.

Boosheid is er onder de gebruikers overigens ook over de crematie: die was maandag al, zonder dat zij het wisten. ,,We hadden een bloemstuk willen doen.''

Update 6 mei 2010: Een verdachte (27) wordt door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 12 jaar veroordeeld wegens doodslag, verkrachting en brandstichting (LJN BM3556) de medeverdachte (24) kreeg 16 maanden (+8 voorwaardelijk) voor brandstichting(LJN BM3562).

Update 7 juli 2011: De hoofdverdachte wordt in hoger beroep door het Hof in Zutphen veroordeeld tot 8 jaar wegens verkrachting, doodslag en brandstichting (LJN BR1509)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: