vrijdag 20 februari 2009

Prostituee vermoord

Het politieonderzoek bij de peeskamer komt direct op gang
prostituee_vermoord-b
Bij een steekpartij op de Oudezijds Achterburgwal no 38 in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag een prostituee om het leven gebracht. Hulpverleners die waren afgekomen op een melding van een misdrijf, troffen de vrouw dood aan in haar peeskamer.
Het slachtoffer is Bernadette Szabo (19). Zij werd kort na 1 uur 's nachts -badend in het bloed- door 2 collegaatjes dan wel een bewaker, aangetroffen. Zij alarmeerden de politie.

Volgens een woordvoerder is nog onduidelijk wanneer de steekpartij precies heeft plaatsgevonden, de vrouw lag mogelijk al enige tijd in haar peeskamer, er wordt echter gedacht aan tussen middernacht en kwart over één. De politie heeft nog niemand aangehouden. Ook is onduidelijk wat de toedracht is van de steekpartij. Bernadette, ook wel Beatrix, Berti, Betty of Pinguin genoemd kwam uit Hongarije, waar zij een man en kind had, maar hangende het onderzoek wilde de politie daar nog geen mededelingen over doen.

Bernadette Szabo
betty szabo
Het meisje had in haar peeskamer een alarmknop waarop zij gedrukt heeft, maar tot ontzetting van haar collega's heeft daar niemand op gereageerd.
Sinds 1990 zijn er 13 prostituees vermoord op de Wallen.De laatste moord op een raamprostituee op de Amsterdamse Wallen was 18-19 september 2004. Toen werd bij de Thaise Withoon Richtert (alias Nung Lung) (34) 'haar' keel doorgesneden in de Barndesteeg. De moordenaar is nooit gepakt.

Overigens was dat niet de laatste moord op een prostituee in Amsterdam: in de nacht van 14 op 15 juli 2005 wordt in een woning aan de Bethaniendwarsstraat ook een Thaise prostituee met doorgesneden keel gevonden. Beide Thaise prostituees waren overigens 'Katoeys' (lady boys). Op 15 januari 2008 wordt in het Swisshotel de Roemeense escortgirl Elena vermoord door een Fransman.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook