dinsdag 24 februari 2009

OM in hoger beroep tegen 'liefdeskaper'

liefdeskaper Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis tegen Köksel K. (38) uit Dordrecht die bekend staat als de 'liefdeskaper'.

Köksel K. werd 2 weken geleden door de rechtbank veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het OM had drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Köksel K. belde in augustus 2007 de alarmcentrale 112 met de melding dat al-Qaeda onderweg was naar Rotterdam om een vliegtuig van Transavia te kapen.

Het toestel bleef op bevel van de marechaussee uren aan de grond, terwijl alle inzittenden in het vliegtuig moesten wachten. Ze vertrokken pas naar Turkije nadat doorzoeking geen wapens of explosieven had opgeleverd.

De Dordtenaar bekende later dat hij met het telefoontje wilde voorkomen dat zijn minnares Hinda op vakantie zou gaan met haar vaste vriend Fatih.

De rechtbank veroordeelde de man voor het misbruiken van het alarmnummer, maar sprak hem vrij van het doen van een valse bommelding en het bedreigen van de passagiers.''Wij hebben nog wel wat onduidelijkheid over de uitspraak'', aldus een woordvoerder van het OM. ''We willen daarom graag weten hoe een hogere rechter daarover denkt.''

De officier van justitie bepleitte onder meer dat K. met zijn actie een vliegtuig tijdens de vlucht in gevaar heeft gebracht. Wettelijk gezien is sprake van een vlucht zodra alle deuren van het toestel zijn gesloten.

Volgens de rechters wilde de man alleen voorkomen dat mensen aan boord gingen. Dat bleek wel uit het feit dat er meer dan een half uur zat tussen de melding en de geplande vertrektijd, aldus de rechtbank. ''We willen dat een andere rechter daar nog eens opnieuw naar kijkt'', aldus het OM.

Verspilling van belastinggeld. Een man moet opnieuw voor de rechtbank komen omdat het OM 'nog wat onduidelijkheid heeft'. Kunnen ze het niet gewoon even aan de rechter vragen?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: