vrijdag 27 februari 2009

Mohamed Boulnouar aangehouden

Mohamed Boulnouar (35), eigenaar van reisbureau Marina's Travel aan de Bos en Lommerweg is aangehouden op verdenking van oplichting. Boulnouar organiseerde pelgrimreizen naar Mekka.

In november vorig jaar deed hij bij de politie aangifte van een overval. Daarbij zouden paspoorten van klanten en honderdduizenden euro's zijn gestolen. Honderden moslims die duizenden euro's hadden betaald voor een bedevaartsreis, werden daardoor ernstig gedupeerd. De man beweerde te zijn beroofd toen hij het geld van de Mekkagangers naar de luchtvaartmaatschappij wilde brengen, maar diverse klanten hechtten weinig geloof aan dat verhaal.

Sinds de overval was de man spoorloos maar was er wel een arrestatiebevel uitgevaardigd. Afgelopen maandag kon hij door de politie worden opgepakt en verhoord. Inmiddels is hij wel weer op vrije voeten. Volgens de politie blijft hij echter verdachte en duurt het rechercheonderzoek voort.

De eigenaar van het reisbureau is tevens bekend als de ex-echtgenoot van Malika K., een Amsterdamse vrouw van Marokkaanse afkomst rond wie vorig jaar veel commotie ontstond. Zij zou een rol als infiltrante voor inlichtingendiensten hebben verruild voor een carrière in de misdaad. De beschuldigingen bleken echter hoofdzakelijk afkomstig van Boulnouar en de door hem gehuurde kinderkidnapper annex privédetective in een slepende voogdijzaak.

Beide partijen zeggen herhaaldelijk door de ander te zijn bedreigd. Ook de overval op het reisbureau was volgens de eigenaar uitgevoerd in opdracht van zijn voormalige echtgenote.
Het reisbureau aan de Bos en Lommerweg is failliet.

 

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: