maandag 16 februari 2009

Elf jaar voor doodslag Euratomplein in Heemskerk

saray-tuininga-2 De rechtbank Haarlem heeft een 27 jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens de doodslag op zijn ex, Saray Tuininga (24) (foto) zondag 2 december 2007.
De rechtbank acht bewezen dat hij verantwoordelijk is voor haar dood door meer dan 20 keer op het slachtoffer in te steken. Hierbij is ook haar linkerhalsslagader gekliefd.

Op het lichaam en de kleding van het slachtoffer en in de woning aan het Euratomplein is DNA-materiaal van de verdachte aangetroffen. Vlak voor de steekpartij is het slachtoffer op brute wijze ontdaan van haar spijkerbroek en slip. Ook is zij aangetroffen met een blouse om haar hals gedraaid en geknoopt waardoor zij mogelijk zuurstof tekort kwam. Het slachtoffer moet volgens de rechtbank de laatste minuten van haar leven in doodsangst hebben verkeerd, waarna zij een uiterst pijnlijke dood is gestorven.

De rechtbank is van oordeel dat de rechtsorde ernstig is geschokt en dat de door de officier van justitie geëiste langdurige gevangenisstraf op zijn plaats is.

Gôh, waarom dan niet de maximale straf voor doodslag: 15 jaar?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: