vrijdag 9 januari 2009

Franklin F. zal waarschijnlijk verklaring afleggen m.b.t. Gabriëlle Cevat

Gabriëlle Cevat

Franklin F. (49), de man die vorig jaar juli hoofdagente Gabriëlle Cevat in Amstelveen zou hebben doodgeschoten, zal volgens zijn advocaat Peter Plasman waarschijnlijk tijdens de behandeling van zijn proces een verklaring zal afleggen.

Het proces tegen Franklin Falconi begint dinsdag 13 januari. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van moord dan wel doodslag op Cevat.
Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden van moord op zijn ex-vriendin en poging tot moord op haar ouders.

Falconi heeft zich tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht. Plasman verwacht dat zijn cliënt de rechtbank zal vertellen wat er zijns inziens op de bewuste avond is gebeurd en waarom het zo uit de hand is gelopen.

De 28-jarige Cevat was op de late avond van 9 juli in burger op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar een nachtdienst te draaien.
Toen zij een BMW over de weg zag slingeren, ging ze achter het voertuig aan. Op de Piet de Winterlaan stopte de auto, waarna Cevat uitstapte om de bestuurder aan te spreken.

Daarbij zou zij zich hebben gelegitimeerd als politieagente. De verdachte zou direct op haar hebben geschoten. Zij overleed even later in een ziekenhuis.

Tijdens een zogeheten pro-formazitting in oktober vorig jaar, deed de officier van justitie een oproep aan Falconi om met een verklaring te komen.

Volgens het OM zit in het dossier een overvloed aan bewijs dat hij Cevat heeft doodgeschoten.

Plasman denkt echter niet dat de de verdachte verantwoordelijk kan worden gehouden voor moord. Hij leidt uit getuigenverklaringen af dat zijn cliënt heel snel zonder nadenken heeft geschoten. Dat zijn volgens hem kenmerken voor doodslag.

Daar heeft Plasman gelijk in: Als Kaapverdiaan A.M. na een ruzie op een volle disco begint te vuren en daarbij meerdere personen raakt, wordt hem ook doodslag ten laste gelegd. De jongen die in Zaamslag een postbode doodslaat wordt ook voor doodslag verorodeeld. Maar goed, daar gaat het bij de slachtoffers om burgers. Bij politieslachtoffers is het OM wat rapper om moord te eisen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: